گزیده بیانات آیت‌الله یثربی مدظله در خطبه‌های نماز عید فطر

گزیده بیانات
آیت‌الله یثربی مدظله
در خطبه‌های نماز عید فطر

 فروردین ۱۴۰۴

🔹 خطبه اول

● ثمره و نتیجه همه واجبات و عبادات، دوری از گناهان و متقی شدن انسان است.
آراسته شدن به تقوای الهی به دو نحو میسر است؛ یک نوع از تقوا، از مسیر دوری از محرمات و گناهان مانند چشم پوشیدن از نامحرم و نزدیک نشدن به ابزار شرب خمر و قمار انسان است که به مانند نزدیک نشدن به محل ابتلا به بیماری است؛ و در نوع دیگر، مصونیت یافتن است مثل تزریق واکسن و ماه مبارک رمضان چنین شکلی دارد. التزام و عمل به واجبات عبادی و مالی مانند نمازهای پنج گانه انسان را متقی و در برابر آلوده شدن به گناه و خطا و نافرمانی خداوند واکسینه می‌کند.

● حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در نهج البلاغه می‌فرمایند: از تقوا نگهداری کنید و به آن آراسته شوید تا در سایه تقوا از ایمان و اعتقاد خود محافظت کنید.

🔸خطبه دوم

● آقایان حاکمان و کسانی که اداره کشور به عهده‌ی شماست! وضع مردم خوب نیست، چشم بینایی دارید؟ گوش شنوایی دارید؟ فکری کنید! اگر واقعا نظر این است که حفظ نظام واجب است، این بار سنگین را این مردم به دوش می‌کشند، مردم را نتوانید حفظ کنید، نظامی به جا نمی‌ماند.

● برای امروز که بحث دادن فطریه مطرح است، از مومنین استدعا دارم تا فطریه خود را در اختیار اشخاص و افراد نیازمندی که در محل زندگی یا بین اقوام و خویشان خود می‌شناسند، قرار دهند.

●این پذیرفتنی نیست که صدا و سیما ، کنار مرقد مظلوم و کشته‌ شده‌ی سقیفه برنامه‌ای روی آنتن ببرد که سخنران به مخاطب بگوید فقط قرآن بخوانید و جوری تفسیر کند که گویی برای دینداری و تقریب به خدا، به اهل بیت علیهم‌السلام دیگر نیازی نیست، این همان حرف سقیفه است و هنوز مصیبت‌های این شعار زیان‌بار ادامه دارد.
مگر همه مسلمان می‌توانند قرآن بخوانند و آن را تفسیر کنند؟! پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله مبعوث شدند تا وحی الهی را برای مردم تبیین کنند و این وظیفه پس از حضرت ختمی مرتبت، به اهل بیت و امامان معصوم علیهم‌السلام محول شد تا از سرچشمه علم و فضیلت و آگاهی خود، مسلمانان را سیراب کنند.

● در سوی دیگر نیز کسانی هستند که با وجود محبت به حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام، کسانی را دعوت می‌کنند که اصلا سواد ندارند و سوابق تحصیلی آنان برای ما روشن است.